Млинцевий гарбузовий пиріг

За мотивами масниці. Масляна, тиждень млинців, ось я і подумав, а може гарбузовий пиріг з млинцями? А раз подумав, то треба робити. За основу рецепта взяв королівський курник.

Інгредієнти

  • Рис - 2 скл.
  • Ізюм - 200 г
  • Мед - 4 ст. л.
  • Гарбуз - 300 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Блін - 5 шт
  • Тісто прісне (здобне) - 600 г
  • Цукор - 2 ст. л.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 8

Нарізаємо кубиками гарбуз. Я брав осінню заготівлю. Восени нарізали гарбуз кубиками і заморозили. Шматків правда забагато, але не страшно.
Мед ставимо в тепле місце для розм'якшення.
Дістаємо млинці. Рецепт млинців не пишу. Все-таки він у кожного свій.
Промитий рис ставимо варитися в підсоленій воді.
Перебираємо родзинки, промиваємо.
На сковороді пасеруємо в вершковому маслі з додаванням цукру. Не захоплюйтеся. Перетримаєте - родзинки підгорять.
Викладаємо родзинки в каструлю, додаємо мед. Каструля на теплій плиті, пасеровані родзинки має звичку застигати і ставати твердими.
Додаємо рис, домішати.
Потім пускаємо в справу гарбуз. Заморожені овочі перед приготуванням я опускаю в окріп на пару хвилин, і потім охолоджую у крижаній воді. Тоді, вони не розтікаються, і зберігають і форму і смак.
Начинка готова, беремося за тісто. У мене звичайне здобне тісто.
Розкачуємо лист.
Укладаємо в форму.
Одну сторону млинця змащуємо розтопленим маслом.
В заготовку пирога укладаємо шар начинки. Накриваємо шар начинки млинцем, масляної стороною вниз. Верхню сторону теж змащуємо маслом. Маслом це блюдо не зіпсуєш. )
У мене вийшло п'ять шарів. Накриваємо розкатаним тістом. Формуємо пиріг. Проколюємо верх пирога вилкою.
Ставимо в духовку, хвилин на 35-40 при 180 градусах. Дістаємо гарячий пиріг. Змащуємо верх шматком масла і медом. Накриваємо фольгою і рушником хвилин на п'ять.
Ось він, наш пиріг-красень! Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі