Пропоную вашій увазі відмінний морквяний пиріг, який в моїй родині ми дуже любимо. Незважаючи на свої великі розміри, він ніколи надовго не затримується, зникає прямо на очах. Інгредієнти вимірюються склянкою, у мене стакан 200 мл. Обсяг склянки, в принципі, не важливий, головне - дотримуватися пропорції.
Інгредієнти
- Цукор - 1 скл.
- Олія соняшникова - 1 скл.
- Борошно пшеничне / Борошно - 2 скл.
- Борошно цільнозернове - 0,5 скл.
- Розпушувач тіста - 12 г
- Морква (терта) - 3 скл.
- Яйце куряче - 4 шт
- Кориця - 2 ч. л.
- Молоко - 0,5 скл.
- Сіль - 1 пуч.
- Горіхи
- Насіння соняшника
- Насіння гарбузове
- Ізюм
- Цукрова пудра (на посипку)
Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 16
Розмір форми 25 х 35 см. Кількість горіхів, насіння і родзинок разом - 1 стакан. Ізюм промити і залити окропом на кілька хвилин, потім відкинути на сито. Горіхи (волоські або арахіс) крупно порубати ножем, додати насіння. Потім все змішати.
Борошно просіяти з розпушувачем, додати цельнозернове борошно, сіль.
Додати корицю і перемішати. Використання цільнозернового борошна - за бажанням, можна спекти пиріг тільки з пшеничного борошна - 2,5 склянки.
Моркву очистити, натерти на середній тертці. Для цієї роботи я користуюся кухонним роботом. Збити яйця з цукром, поступово підливаючи олію без запаху. Додати борошняну суміш, перемішати.
Додати молоко, моркву і суміш насіння, горіхів і родзинок, перемішати.
Форму застелити папером для випічки, вилити тісто. Випікати в розігрітій духовці при 190 * С приблизно 35-40 хвилин. Готовність перевірити сірником.
Готовий пиріг остудити і посипати цукровою пудрою. Або можна хвилин за 10 перед закінченням випікання посипати пиріг коричневим цукром і допекти до готовності.
Пиріг дуже смачний, ароматний, з прекрасною структурою. Смачного!
Додати новий коментар