Мій улюблений морквяний пиріг

Пропоную вашій увазі відмінний морквяний пиріг, який в моїй родині ми дуже любимо. Незважаючи на свої великі розміри, він ніколи надовго не затримується, зникає прямо на очах. Інгредієнти вимірюються склянкою, у мене стакан 200 мл. Обсяг склянки, в принципі, не важливий, головне - дотримуватися пропорції.

Інгредієнти

  • Цукор - 1 скл.
  • Олія соняшникова - 1 скл.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 2 скл.
  • Борошно цільнозернове - 0,5 скл.
  • Розпушувач тіста - 12 г
  • Морква (терта) - 3 скл.
  • Яйце куряче - 4 шт
  • Кориця - 2 ч. л.
  • Молоко - 0,5 скл.
  • Сіль - 1 пуч.
  • Горіхи
  • Насіння соняшника
  • Насіння гарбузове
  • Ізюм
  • Цукрова пудра (на посипку)

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 16

Розмір форми 25 х 35 см. Кількість горіхів, насіння і родзинок разом - 1 стакан. Ізюм промити і залити окропом на кілька хвилин, потім відкинути на сито. Горіхи (волоські або арахіс) крупно порубати ножем, додати насіння. Потім все змішати.
Борошно просіяти з розпушувачем, додати цельнозернове борошно, сіль.
Додати корицю і перемішати. Використання цільнозернового борошна - за бажанням, можна спекти пиріг тільки з пшеничного борошна - 2,5 склянки.
Моркву очистити, натерти на середній тертці. Для цієї роботи я користуюся кухонним роботом. Збити яйця з цукром, поступово підливаючи олію без запаху. Додати борошняну суміш, перемішати.
Додати молоко, моркву і суміш насіння, горіхів і родзинок, перемішати.
Форму застелити папером для випічки, вилити тісто. Випікати в розігрітій духовці при 190 * С приблизно 35-40 хвилин. Готовність перевірити сірником.
Готовий пиріг остудити і посипати цукровою пудрою. Або можна хвилин за 10 перед закінченням випікання посипати пиріг коричневим цукром і допекти до готовності.
Пиріг дуже смачний, ароматний, з прекрасною структурою. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі