Пиріг з маком

Дізнайтеся як приготувати, спекти простий і дріжджовий, тертий і пісочний, домашній і пісний, яблучний і сирний пиріг з маком, вишнями та сиром, з горіхами і яблуками, на кефірі і на воді, в мультиварці і на дріжджах, з сиром і творогом. Пиріг з сирно маковою начинкою, рецепт пирога в мультиварке, пиріг з маком "Квітка", бабусин пиріг, королівський, пиріг рулет з маком, різдвяний. Готуйте і насолоджуйтеся!

Смачний маковий пиріг з вишнею. Фото не передало його легкості. Пиріг повітряний, солодкий з приємною вишневої кислинкою.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне / Борошно (200 г) - 1,5 скл.
  • Цукор (200 г) - 1 скл.
  • Яйце куряче (великі) - 5 шт
  • Мак (трохи більше) - 0,5 скл.
  • Вишня (без кісточок) - 1,5 скл.
  • Крохмаль кукурудзяний - 2 ст. л.
  • Мигдаль (подрібнений) - 2 ст. л.
  • Масло вершкове (кімнатної температури) - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Цукрова пудра - за смаком

Я захоплююся рецептами із серії "швидко-просто-смачно" і "не дуже швидко, не дуже просто, чудово". Ось це якраз другий варіант. Коли хочеться творити і отримати результат. Якщо у Вас такий настрій, якщо намічаються гості, перед якими не можна "вдарити в бруд обличчям", якщо просто хочеться ну дуже порадувати сім'ю, здивувати кохану своїм кулінарним талантом, догодити свекрусі... да мало чи важливих приводів? ... то це сюди! Готуйте, пригощайте і угощайтеся і будьте щасливі! Готуйте пиріг з варенням, це смачно.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 200 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Жовток яєчний - 3 шт
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Сіль - 1 щіпка

макова начинка

  • Мак - 110 г
  • Яблуко (солодке, кисло-солодке) - 1 ст. л.
  • Ізюм (світлий) - 1 щіпка
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Цукор - 120 г
  • Масло вершкове - 50 г
  • Крупа манна - 3 ст. л.
  • Розпушувач тіста

сирна начинка

  • Сир - 400 г
  • Цукор - 110 г
  • Білок яєчний (який залишився від тіста) - 3 шт
  • Крохмаль - 2 ст. л.
  • Ванільний цукор - 1 пакет
  • Молоко згущене (якщо сир сухий)

Час приготування: 120 хвилин

Кількість порцій: 8

Я отримала безліч привітань і чудесних побажань в свій день народження! Хочу в подяку за це пригостити вас пирогом на молоці з маком і родзинками! Чай на столі! Заходьте, пригощаю!

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 500 г
  • Масло вершкове - 200 г
  • Дріжджі - 30 г
  • Цукор - 50 г
  • Молоко - 100 мл
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Жовток яєчний - 1 шт

начинка

  • Ізюм - 100 г
  • Цукор - 120 г
  • Кориця - 1/2 ч. л.
  • Мак - 350 г
  • Молоко - 180 мл

Великодні солодощі - це не тільки паска. До свята печуть і пряники, і печиво, і солодкі пироги. Десерти готують з великим вмістом яєць, вершкового масла і сиру. Гарний, ароматний і смачний пиріг з основою з пісочного тіста і начинкою з сиру і маку - відмінне доповнення до чашки ароматного чаю або кави. Приготуйте тертий пиріг, він смачний.

Інгредієнти

для тіста:

  • Цукор - 50 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Ванілін (щіпка)
  • Борошно пшеничне / Борошно - 200 г

для начинки:

  • Сир - 300 г
  • Мак - 70 г
  • Цукор - 80 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Крохмаль кукурудзяний - 2 ст. л.

для прикрас:

  • Глазур (зі смаком темного і білого шоколаду) - 100 г

Дріжджовий пиріг з маком гарний на кожен день, але і на святковому столі чудово виглядає! М'яке, повітряне тісто. Оригінальна кокосова начинка з кислинкою абрикоса ідеально подружилася з маковою начинкою. Пробуйте! Я пригощаю! Готуйте пиріг з маком, він смачний.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 400 г
  • Сіль - 1 пуч.
  • Дріжджі - 6 г
  • Цукор - 80 г
  • Молоко - 200 мл
  • Ром (настоянка) - 50 мл
  • Жовток яєчний - 3 шт
  • Масло вершкове - 100 г
  • Білок яєчний (для змащування) - 1 шт

макова начинка

  • Мак (мелений) - 60 г
  • Молоко - 40 мл
  • Цукор - 25 г
  • Масло вершкове - 15 г
  • Ванільний цукор - 1 пакет

кокосова начинка

  • Стружка кокосова - 60 г
  • Молоко - 60 мл
  • Цукор - 25 г
  • Компот (абрикосовий) - 30 г

Простий рецепт вологого, макового пирога з кислинкою смородини. Чудово виглядає на святковому столі! Заходьте, пригощаю! Готуйте пиріг з ягодами, це смачно.

Інгредієнти

  • Мак - 240 г
  • Яйце куряче - 4 шт
  • Цукор - 100 г
  • Борошно рисове - 50 г
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Ванільний цукор - 1 пакет
  • Йогурт (білий) - 230 г
  • Сіль - 1 пуч.
  • Ягода (морожена червона і чорна смородина) - 200 г

Любителів сирної випічки запрошую на чаювання! В оправі з нейтрального тіста солодка сирна начинка з родзинками, маком та скибочками соковитих яблук! Пиріг з яблуками і сиром дуже смачний, спробуйте.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно (+ 1 ст.л. при необхідності) - 250 г
  • Сіль - 1 пуч.
  • Масло вершкове (охолоджене) - 160 г
  • Жовток яєчний - 1 шт
  • Вода (+ 1 ст.л. при необхідності - крижана) - 4 ст. л.

начинка

  • Сир - 400 г
  • Яйце куряче (+ 1 білок, що залишився при приготуванні тіста) - 2 шт
  • Цукор - 160 г
  • Ванільний цукор - 1.5 ч. л.
  • Крохмаль картопляний - 2 ст. л.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Мак - 100 г
  • Ізюм - 75 г
  • Яблуко (середнього розміру) - 1 шт

Любителям яблучних пирогів присвячується! А ще й з маком! Смачно, дуже ніжно! Пекла для сусідських дітлахів. Їли і нахвалювали. Заходьте і ви! Пригощаю!

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 200 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Вершки - 125 мл
  • Цукрова пудра - 50 г
  • Жовток яєчний - 1 шт
  • Сіль - 1 пуч.

макова начинка

  • Молоко - 100 мл
  • Цукор - 60 г
  • Ванільний цукор - 1 пакет
  • Масло вершкове - 30 г
  • Мак (мелений) - 150 г
  • Кориця - 1/2 ч. л.

яблучна начинка

  • Яблуко (середні) - 4 шт
  • Вода - 250 мл
  • Цукор - 50 г
  • Сік лимонний - 2 ст. л.
  • Пудинг ванільний - 1 пач.

Пиріг з грибами, маком і яйцями. Спечемо кулеб'яку, справжню. Начинка може бути різною, за Вашим смаком. Але безумовно, її має бути багато і собираеться вона тонкими млинцями. У кулеб'яці начинка головніше тіста, останнє служить скоріше "упаковкою". Ось і спакуємо смажені лісові гриби і яйця з зеленню. Цей дріжджовий пиріг дуже смачний, угощайтесь.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 700 г
  • Молоко - 330 мл
  • Дріжджі (пресовані) - 25 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Цукор - 20 г
  • Масло вершкове - 80 г
  • Сіль - 1,5 ч. л.

начинка

  • Гриби (заморожені, лісові) - 700 г
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Яйце куряче (варені) - 5 шт
  • Цибуля зелена - 1/2 пуч.
  • Сіль
  • Блін - 6 шт
  • Олія - ​​2 ст. л.
  • Перець чорний мелений

додатково

  • Жовток яєчний - 1 шт
  • Сливки (10-15%) - 1 ст. л.
  • Мак

Пиріг з вишнями і сиром з шоколадом. Вийшов дуже навіть пристойний пиріжок, в міру солодкий з вишневою кислинкою і сирно-маковою начинкою. Пиріг з маком - категорія рецепту.

Інгредієнти

начинка

  • Сир (У мене 9%) - 250 г
  • Цукор - 60 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Мак - 4 ст. л.
  • Пудинг ванільний (можна замінити 40 г крохмалю) - 1 пакет

тісто

  • Вишня - 400 г
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Какао-порошок - 4 ст. л.
  • Цукор - 200 г
  • Ванільний цукор - 1 пакет
  • Масло вершкове (кімнатної температури) - 200 г
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Борошно пшеничне / Борошно (Стакан 250 г) - 1.5 скл.

глазур

  • Шоколад темний - 100 г
  • Сливки (33-35%) - 30 мл
  • Масло вершкове - 25 г

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 10

М'ясний пиріг з сиром з листкового тіста. Пропоную рецепт смачної гарячої закуски. Готувати її нескладно, а якщо м'ясо і рис відварити заздалегідь - то і швидко. Правда і зі столу вона зникає так само швидко.

Інгредієнти

  • Тісто листкове бездріжджове - 250 г
  • Рис (відварений, довгозерний) - 3 ст. л.
  • М'ясо (варене, у мене куряче філе) - 100 г
  • Кетчуп (томатний соус) - 2 ст. л.
  • Сир твердий - 20 г
  • Кріп - 1/2 пуч.
  • Жовток яєчний - 1 шт
  • Мак - 1 ч. л.
  • Паприка солодка - 1 ч. л.

Час приготування: 70 хвилин

Кількість порцій: 5