Пісний пиріг з лимоном і сухофруктами. Я люблю пісну випічку - вона менш калорійна, обходиться дешевше і буває такою ж смачною, як і традиційна. Рецепт цього пісного пирога я знайшла в кулінарному журналі, і мене він відразу привернув незвичайним складом тіста. Виходить воно м'яке, приємне, смачне. Начинку можна варіювати нескінченно, я вирішила зробити її лимонної і додати сухофруктів. Вийшло дуже ароматно, вітамінно! А можна зробити пиріг несолодким, взявши замість компоту воду або розсіл, а начинку зробити картопляну, рибну або м'ясну. Спробуйте!
Час приготування: 70 хвилин
Кількість порцій: 7
Інгредієнти
- Борошно пшеничне / Борошно (може знадобитися трохи більше або менше) - 300 г
- Компот - 160 мл
- Картопля (відвареної) - 1 шт
- Дріжджі (сухі швидкодіючі) - 4 г
- цукор
- Сіль - 1 пуч.
- Олія - 30 мл
- Лимон (або апельсин) - 2 шт
- Сухофрукти (можна взяти і більше, а цитрусових, навпаки, трохи менше) - 200 г
- Ванільний цукор - 1 ч. л.
- Чай чорний (для змащування) - 2 ст. л.