Лимонний пиріг

Простий і пісочний, тертий і дріжджовий, пісний і смачний, сирно лимонний пиріг рецепт з меренгою, на кефірі і з безе, в мультиварці з яблуками, з пісочного тіста на дріжджах, без яєць з сиром, пиріг з лимонною начинкою, з лимоном. Швидкий в приготуванні і з простих інгредієнтів! Готуйте і насолоджуйтеся!

Пісний пиріг з лимоном і сухофруктами. Я люблю пісну випічку - вона менш калорійна, обходиться дешевше і буває такою ж смачною, як і традиційна. Рецепт цього пісного пирога я знайшла в кулінарному журналі, і мене він відразу привернув незвичайним складом тіста. Виходить воно м'яке, приємне, смачне. Начинку можна варіювати нескінченно, я вирішила зробити її лимонної і додати сухофруктів. Вийшло дуже ароматно, вітамінно! А можна зробити пиріг несолодким, взявши замість компоту воду або розсіл, а начинку зробити картопляну, рибну або м'ясну. Спробуйте!

Час приготування: 70 хвилин

Кількість порцій: 7

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне / Борошно (може знадобитися трохи більше або менше) - 300 г
  • Компот - 160 мл
  • Картопля (відвареної) - 1 шт
  • Дріжджі (сухі швидкодіючі) - 4 г
  • цукор
  • Сіль - 1 пуч.
  • Олія - ​​30 мл
  • Лимон (або апельсин) - 2 шт
  • Сухофрукти (можна взяти і більше, а цитрусових, навпаки, трохи менше) - 200 г
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.
  • Чай чорний (для змащування) - 2 ст. л.

Ніжний, м'який, пухнастий, дуже ароматний і смачний пиріг нашвидкоруч з яскравою апельсиново-лимонної ноткою. Цей лимонний пиріг готується просто і швидко! Рекомендую!

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 200 г
  • Цукор - 150 г
  • Масло вершкове (маргарин) - 100 г
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Апельсин (230-250 р) - 1 шт
  • Розпушувач тіста - 5 г

просочення

  • Сік лимонний - 30 мл
  • Вода - 30 мл
  • Цукор - 60 г

додатково

  • Цукрова пудра (за бажанням) - за смаком

Простий і швидкий рецепт смачного пирога з лимонно-яблучною начинкою. Цей лимонний пиріг з яблуками виходить дуже ароматний і ніжний. З яскраво вираженим смаком лимона. Виходить дуже смачно.

Інгредієнти

  • Яблуко - 3 шт
  • Лимон - 2 шт
  • Масло вершкове - 200 г
  • Цукор - 2 скл.
  • Сметана - 100 мл
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Борошно пшеничне / Борошно - 450 г
  • Розпушувач тіста - 10 г
  • Ванілін - за смаком
  • Желатин - 10 г
  • Крохмаль - 20 г

В інтернеті лимонних пирогів багато, а такого немає :) Особливість десерту, звичайно ж, в кремі, який в процесі приготування застигає і перетворюється в ніжне суфле. Взагалі це один з найпростіших і швидких десертів, які тільки можна придумати. Я дозволила собі трохи відхилитися від оригінального панамського рецепта і зробити тісто своїм улюбленим способом, оскільки в оригінальному рецепті пропорції для мене були дивні.

Кількість порцій: 6

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 60 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 1 скл.
  • Сметана - 3 ст. л.
  • Молоко згущене (370-400 г) - 1 бан.
  • Лимон (великий!) - 1 шт
  • Білок яєчний - 2 шт
  • Цукор - 5 ст. л.

Простий пиріг до чаю з глазур'ю. Пиріг з насиченим лимонним смаком до чаю зимою ввечері.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне / Борошно - 280 г
  • Масло вершкове - 200 г
  • Цукор - 200 г
  • Яйце куряче - 4 шт
  • Розпушувач тіста - 2 ч. л.
  • Ванільний цукор - 2 ч. л.
  • Лимон (цедра і сік (в тісто 60 мл, для глазурі 2 ст.л.)) - 1 шт
  • Цукрова пудра (для глазурі) - 120 г

Лимонний дріжджовий пиріг. І знову я з лимонною випічкою. Смачненько, не клопітно. Можливо хтось з Вас оцінить і такий варіант застосування лимона в випічці!

Інгредієнти

  • Молоко - 300 мл
  • Ароматизатор (ромовий) - 2 мл
  • Ванільний цукор (з натуральної ваніллю) - 1 пакет.
  • Дріжджі (універсальні) - 7 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Цукор - 150 г
  • Джем (лимонний) - 3 ст. л.
  • Маргарин (вершковий) - 100 г
  • Сметана (з гіркою) - 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 550 г
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Шоколад молочний / Шоколад (плитка молочного шоколаду) - 90 г
  • Маршмеллоу - 150 г
  • Сік лимонний - 50 мл
  • Горіхи (мелений мікс) - 2 ст. л.

Рецепт з книги Джеймі Олівера "Моя Італія". В першу чергу цей лимонний пиріг з горіхами підкупив мене простотою і швидкістю приготування. Не потрібно задіювати міксер, досить ложки і миски. Не потрібно відокремлювати білки від жовтків і щось збивати окремо. Здорово, погодьтеся? Як пише про цей пиріг пан Олівер: "... я готовий заприсягтися, що ні помістив би його в книзі, якби він не був настільки винятковим!" Згодна на всі 100! Пиріг незвичайний.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне / Борошно - 250 г
  • Масло вершкове - 125 г
  • Цукор - 200 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Лимон (цедра і сік) - 1/2 шт
  • Дріжджі (сухі, без гірки) - 1 ч. л.
  • Горіхи кедрові - 50 г

Новий рік - це аромат цитрусових. Спечемо такий нескладний лимонний пиріг з апельсином і порадуємо близьких розсипчастим і ароматним шматочком до чаю. Я додала в начинку апельсин для балансу, вийшло гармонійно і смачно. Простий пиріг до чаю, пригощайтеся.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 10

Інгредієнти

тісто

  • Масло вершкове (м'яке) - 100 г
  • Цукор - 80 г
  • Яйце куряче (або яєчний порошок - 2 ст.л.) - 2 шт
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 150 г
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Ванільний цукор - 0,5 ч. л.

начинка

  • Лимон - 2 шт
  • Апельсин - 1 шт
  • Кисіль (або крохмаль) - 40 г
  • Цукор - 40 г
  • Вода - 50 мл

Пиріг з начинкою з мандаринів і лимонів з додаванням імбиру. Такий лимонний пиріг готувала ще моя бабуся, правда без імбиру і сучасних кулінарних помічників. Так ось. Який Новий рік без цитрусових. Пиріг виходить ароматним, солодким, але не нудотним. Зручний в приготуванні, оскільки готове тісто можна зберігати в холодильнику або морозилці до години ікс. Сподобається і дітям. Тертий пиріг теж смачний, спробуйте.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 3-4 скл.
  • Маргарин (я використовую по 1/2 масла і маргарину) - 300 г
  • Цукор - 1 скл.
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Сода - 1/3 ч. л.

начинка

  • Мандарин (невеликі) - 2 шт
  • Лимон (невеликий) - 1 шт
  • Імбир (шматочок близько 1 см, на ваш смак) - 1 скибка
  • Цукор - 1 скл.

декор

  • Желе - 1 пач.
  • Посипання кондитерська - 2 пакет.
  • Мармелад (мармеладні часточки асорті) - 5-6 дол.
  • Глазур - 1 пакет

Час приготування: 80 хвилин

Кількість порцій: 8

Рецептів лимонних пирогів в інтернеті багато, і все вони гідні виконання, але цей лимонний пиріг на молоці більш повітряний, пишний, легкий і смачний. І відмінний спосіб прилаштувати в морозилці білки, які залежалися. Спробуйте приготувати гарбузовий пиріг, не пошкодуєте.

Час приготування: 75 хвилин

Кількість порцій: 12

Інгредієнти

тісто

  • Цукор - 250 г
  • Борошно пшеничне - 250 г
  • Крохмаль - 50 г
  • Масло вершкове - 150 г
  • Молоко - 80 мл
  • Сік лимонний (3 лимона на тісто і глазур) - 100 мл
  • Цедра лимона - 2 ч. л.
  • Розпушувач тіста - 8 г
  • Сіль - 1/4 ч. л.
  • Білок яєчний - 5 шт

глазур

  • Сік лимонний - 3 ст. л.
  • Цукрова пудра - 130 г