Кукурудзяний пиріг з сиром і шпинатом. Готуємо швидкий і дуже смачний сербський кукурудзяний пиріг. Готують його з усілякими добавками, зі шпинатом, морквою, шинкою, бринзою, сиром і т. д. Виходить ситний, ароматний і корисний пиріг. Готувати його абсолютно нескладно з доступних продуктів.
Інгредієнти
- Яйце куряче - 4 шт
- Борошно пшеничне / Борошно - 7 ст. л.
- Борошно кукурудзяне - 7 ст. л.
- Шпинат - 200 г
- Сир - 200 г
- Йогурт (можна взяти кефір) - 200 г
- Олія соняшникова - 120 мл
- Масло вершкове - 60 г
- Розпушувач тіста - 1.5 ч. л.
- Сіль - 0.5 ч. л.
- Кунжут - за смаком
Тісто приготувати дуже просто - все змішав і готово! Беремо яйця, додаємо сіль і віночком розмішати. Додаємо сир, можна взяти бринзу, тільки тоді кількість солі зменшіть, оскільки бринза солона. Вливаємо йогурт або кефір, соняшникову олію, просіюємо пшеничну і кукурудзяну муку, розпушувач. Все добре віночком перемішати.
Шпинат якщо свіжий помити, просушити і нарізати. Якщо заморожений, розморозити, злити зайву рідину. Додаємо в тісто і добре перемішати. Форма об'ємом 24 см, дно застелити пергаментним папером. Змастити вершковим маслом і викладаємо тісто. Вершкове масло нарізаємо кубиками і викладаємо зверху тіста. Якщо для вас дуже калорійне, можна цього не робити, буде теж смачно.
Випікаємо в розігрітій до 220 градусів духовці 35 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною паличкою, вона повинна бути сухою. Подавати найсмачніше з йогуртом або кефіром, але можна і з чаєм або з супом. Смачного!
Додати новий коментар