Кіш зі шпинатом, рікоттою і помідорами

Часто печу відкриті пироги, ми їх дуже любимо. Цей киш не виняток. Не лякайтеся шпинату - це дуже смачно! Пиріг з шпинатом - пригощайтеся!

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 220 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Жовток яєчний - 1 шт
  • Сіль - 1 пуч.
  • Вода - 2 ст. л.

начинка

  • Шпинат - 200 г
  • Бекон - 80 г
  • Рікотта - 200 г
  • Вершки - 100 мл
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Сир твердий (кедр, натерти на тертці) - 80 г
  • Помідори черрі - 12 шт
  • Сіль - 1/2 ч. л.
Всі продукти на тісто змішати.
Замісити тісто, загорнути в плівку і залишити в холодильнику на 30 хвилин.
Викладаємо тісто у форму 24см. Формуємо високі бортики. Часто проколоти тісто виделкою. Випікати в розігрітій духовці при 180гр 20 хвилин.
Шпинат помити. У мене були великі листя і я їх нарізала. Залити шпинат гарячою водою на кілька хвилин. Воду злити через друшляк.
Бекон нарізати на шматочки.
У великій мисці змішати рікотту, вершки, яйця і сіль.
Додати 2/3 сиру і бекон. Перемішати.
Додати шпинат. Акуратно перемішати.
На гарячу основу пирога викладаємо начинку. Розрівняти.
Викладаємо помідори черрі, які ми розрізали навпіл. Зверху викладаємо сир що залишився.
Випікаємо при 180гр 30 хвилин. Якщо верх почне пригорати, прикрийте фольгою. Пиріг з шпинатом, рікоттою і помідорами готовий.
Красиво, ароматно і смачно. Пригощайтеся. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі