Італійський пиріг "Роза"

Шалено смачний, повітряний пиріг на молоці з абрикосами, що тане в роті! Готуємо знаменитий італійський пиріг Роза. Я трошки відступила від класики, зробивши свою начинку з абрикосів, але пиріг від цього анітрохи не постраждав. Мені здається, став ще смачніше!

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 350 г
  • Дріжджі - 20 г
  • Молоко - 100 мл
  • Цукор - 100 г
  • Масло вершкове - 60 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Ванільний цукор - 1 пакет.
  • Сіль - 0.5 ч. л.

начинка

  • Абрикос (можна взяти будь-який джем або повидло) - 300 г
  • Сир - 150 г
  • Ванільний цукор - 1 пакет.
  • Цукор - за смаком
Для опари змішаємо тепле молоко, дріжджі, 1 ст. л. цукру і 1 ст. л. борошна, розмішати і залишити на 10-15 хвилин.
Беремо 1 яйце, додаємо в нього цукор, ванільний цукор, розмішати вінчиком, вливаємо опару, що підійшла, додаємо вершкове масло кімнатної температури. Добре розмішати.
До борошна додати сіль, розмішати, зробимо поглиблення і додаємо олійно-дріжджову суміш. Замішуємо тісто, воно трохи липне до рук, але борошна більше додавати не потрібно. Викладаємо в чашку, змастивши його соняшниковою олією, накриємо рушником і залишаємо в теплому місці, без протягів для підйому. У мене на це пішло 45 хвилин.
Для начинки сир, абрикоси, цукор і ванільний цукор збиваємо блендером в однорідну масу. У мене вийшло трохи рідко і я додала 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю. Зазвичай в цей пиріг кладуть повидло або джем, можна ще змішати вершкове масло, з горіхами і цукром, вибирайте начинку за своїм смаком.
Тісто, що підійшло, викладаємо на пріпиленний борошном стіл, не обминаємо, розподіляємо трохи руками, а потім розкачати качалкою в прямокутний пласт, товщиною приблизно 0,5 мм. Викладаємо начинку тонким шаром, я трохи переборщила, але залишати було шкода, тому виклала всю) По краях залишаємо трохи місця без начинки. Потім акуратно згортаємо рулетом.
У мене форма 24 см, вона для цього пирога замала, якщо є беріть більше, я зробила ще окремі булочки. Беремо гострий ніж і нарізаємо шматочки приблизно по 6 см. Викладаємо у форму, застелену пергаментом. Ми залишаємо наш пиріг з абрикосами на расстойку на 10-15 хвилин. Потім змащуємо збитим яйцем і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Даємо трохи охолонути, наливаємо чай і насолоджуємося. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі