Гарбузово-сирний відкритий пиріг

Чи любите ви гарбуз, як люблю його я ...?! Тоді вам безсумнівно сподобається відкритий гарбузовий пиріг зі шпинатом в основі з пісочного тіста. Яскравий гарбузовий пиріг з сиром, зі шпинатом і маслинами, можливо припаде до смаку навіть тим, хто байдужий до гарбузів. Гарбузовий пиріг стане відмінним ситним вечерею, а на ранок не менше чудовим сніданком!

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 180 г
  • Борошно кукурудзяне - 100 г
  • Масло вершкове - 120 г
  • Яйце куряче ((С-0)) - 1 шт
  • Вода (2-4) - 2 ст. л.
  • Сіль - 1/4 ч. л.

начинка

  • Гарбуз (900-1000 г (чиста вага)) - 900 г
  • Шпинат (вага листя) - 200 г
  • Цибуля-порей (50-70 р) - 1 шт
  • Маслини (б / к) - 50 г
  • Сир твердий (напівтвердий) - 300 г
  • Оливкова олія (рафінована) - за смаком
  • Оцет (винний, білий) - 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Суміш перців - за смаком

Кількість порцій: 8

Змішайте два види борошна + сіль, перетріть з вершковим маслом, додайте яйце, вимішуйте тісто, додаючи по столовій ложці холодної води. Тісто має вийти гладке і щільне, що не ліпнувшее до стінок миски. Помістіть тісто в пакет, приберіть в холодильник.
Шпинат добре промийте, довільно наріжте. У сковороду влийте дві ст. ложки оливкової олії, нагрійте, помістіть шпинат в сковороду накрийте кришкою (нагрів вимкніть) на 2-3 хвилини, посоліть, поперчіть.
До шпинату додайте винний оцет, перемішайте, перекладіть на тарілку. У цій же сковороді, в невеликій кількості оливкової олії тушкуйте добре промиту і нарізану цибулю-порей.
Гарбуз натріть на крупній тертці, так само натріть сир, маслини наріжте впоперек кільцями. Гарбуз посоліть, поперчіть, перемішайте з сиром (трохи сиру залиште для посипання верху). Вогнетривку (скло, кераміка) форму (d 24 см.h 5-6 cм.) змастіть оливковою олією, розкачати тісто, викладіть у форму. На тісто викладіть шарами:
-1/3 гарбуза
-шпінат
-1/3 гарбуза
-порей
-1/3 гарбуза
Зверху викладіть кільця маслин, присипте залишеним сиром. Випікайте в духовці при температурі 190-200 градусів близько години (хвилин 50).
Готовий пиріг вийміть з духовки, подавайте хвилин через 20-25. Пиріг легко ріжеться, зберігає форму. Пісочна основа чудово пропікається без додаткового випікання!
Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі