Французький цибулевий пиріг "Піссаладьер"

Ідеальний Піссаладьер! Смак французького цибулевого пирога вас зачарує! Традиційна страва Провансу. Цей дріжджовий пиріг можна спробувати тільки в Ніцці і прилеглих містах і селах. Насолоджуйтеся!

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 500 г
  • Дріжджі (сухі) - 3 ч. л.
  • Вода - 300 мл
  • Оливкова олія - ​​3 ст. л.
  • Орегано - 1 ч. л.
  • Чебрець - 1 ч. л.
  • Сіль - 1 ч. л.

начинка

  • Цибуля ріпчаста - 1 кг
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Орегано - 1 ст. л.
  • Чебрець - 1 ч. л.
  • Оливкова олія - ​​3 ст. л.
  • Анчоуси (Філе. Можна замінити хамсою.) - 10 шт
  • Маслини
Ріпчасту цибулю очистити і нарізати. Сковороду нагріти на слабкому вогні. Цибулю тушкувати з трьома ложками оливкової олії на повільному вогні постійно помішуючи. Через півгодини у цибулю додати філе декількох анчоусів (хамси), орегано і чебрець. Тушкувати ще близько 15 хвилин.

Одночасно приготувати тісто. Дріжджі розвести в теплій воді. У просіяне борошно додати орегано, чебрець і перемішати. Влити розведені дріжджі і додати оливкове масло. Додати сіль, воду, що залишилася і замісити тісто. Готове тісто розкласти у формі. Зверху викласти гарячю цибулю і розподілити по тісту. На цибулю зверху покласти маслини і філе анчоуса.

Поставити пиріг в попередньо розігріту духовку до 220 ° C і випікати при температурі 180 ° C до золотисто коричневого кольору тіста. Французький цибулевий пиріг готовий. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі