Сосиски рідко використовуються в домашній випічці. В основному ми робимо їх в тесті або додаємо в начинку для піци. Однак вони з успіхом можуть замінити м'ясний фарш, особливо якщо немає часу на приготування чогось більш складного. Я хочу запропонувати приготувати дуже смачний відривний дріжджовий пиріг з сосисками і сиром. По суті виходить листкова піца, частини пирога легко відривати, занурювати в томатний соус і зручно їсти. У приготуванні пирога немає нічого складного. Єдине - потрібно правильно замісити дріжджове тісто, щоб воно було м'яким, ніжним, еластичним і слухняним. Ще буде потрібно невеликий запас часу на підйом тіста. Такий пиріг з сиром дозволить вам швидко і ситно перекусити, не віднімаючи купу часу на приготування обіду. За бажанням замість сосисок можна використовувати сардельки або ковбаски.
Інгредієнти
тісто
- Йогурт (натуральний, кімнатної температури) - 150 г
- Дріжджі (свіжі) - 8 г
- Борошно пшеничне / Борошно (ще трохи на підпис) - 230 г
- Яйце куряче - 1 шт
- Цукор - 1 ч. л.
- Сіль - 1 ч. л.
- Олія - 2 ст. л.
начинка
- Кетчуп (або томатний соус зі спеціями) - 5 ч. л.
- Сосиска - 100 г
- Моцарелла (натерта) - 150 г
томатний соус
- Томати пасеровані - 100 г
- Сіль за смаком
- Цукор - за смаком
- Спеції - за смаком
додатково
- Жовток яєчний - 1 шт