Яблучно морквяний пиріг

Ніжний, ароматний морквянний пиріг простий. Не повірите, але в тесті немає масла! Смак моркви зовсім не відчувається. На наступний день пиріг залишається таким же м'яким і повітряним. Приготуйте пиріг з яблуками, він також смачний.

Інгредієнти

тісто

  • Яйце куряче - 2 шт
  • Цукор - 150 г
  • Ванільний цукор - 1 пакет.
  • Яблуко (120гр тертого яблука) - 1 шт
  • Морква (200гр тертої моркви) - 2 шт
  • Сода - 1 ч. л.
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Сіль - 1 пуч.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 300 г
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.

помадка

  • Маскарпоне - 200 г
  • Цукрова пудра - 60 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 3 ст. л.
  • Яйце куряче - 1 шт
     
Яблуко і моркву натерти на середній тертці.
Змішати борошно з розпушувачем, содою, корицею і сіллю.
Яйця збити з цукром до білого кольору. Додати терте яблуко і моркву. Перемішати лопаткою.
Додати підготовлене борошно і замісити тісто.
Викладаємо тісто в змащену маслом форму (35х40). Розрівняти лопаткою.
В окремій мисці збити віночком маскарпоне, цукрову пудру, яйце і борошно.
Столовою ложкою на тісто викладаємо маскарпоновую помадку, з рівномірними інтервалами.
Простягніть ніж через тісто, розмазуючи помадку по тесту. Намагаємося досягти мармурового ефекту. Випікаємо в розігрітій духовці при 180гр 40 хвилин. Завжди орієнтуємося на особливості своєї техніки.
Готовий пиріг остудити.
Нарізати на шматочки.
Морквянний пиріг простий готовий. Пригощайтеся!
Смачного!

Коментарі

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі