Швидкий пиріг з яблуками

Хочу запропонувати вам рецепт, дуже смачний, ніжний і швидкий пиріг з яблуками. Готуйте тертий пиріг, він популярний.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно (відміряти півлітровою банкою) - 1 бан.
  • Цукор - 10 ст. л.
  • Масло вершкове - 250 г
  • Розпушувач тіста (18 гр) - 1 упак.
  • Ванільний цукор - 1 пуч.
  • Яйце куряче (жовтки в тісто, білки в начинку) - 4 шт
  • Сметана - 1 ст. л.

начинка

  • Яблуко - 1 кг
  • Цукор - 6 ст. л.
  • Кисіль (лимонний) - 1 упак.
  • Крупа манна - 1 ст. л.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 8

Борошно з'єднати з розпушувачем, ванільним цукром, маслом і перетерти в крихту. Додати цукор, сметану, жовтки і замісити м'яке тісто, 1/3 частину відправити в морозилку. Більшу частину тіста розподілити по формі з промасленим пергаментним папером і посипати манкою, зверху викласти почищені і нарізані скибочками яблука (якщо кислі, посипати цукром). Яєчні білки збити в пишну масу, поступово додаючи цукор, в кінці додати кисіль і ще раз збити. Викласти білкову масу на яблука, зверху натерти заморожене тісто. Випікати в розігрітій до 200 гр. духовці 50 хв. до готовності. Форма для випічки 24 х 29 см.

Коментарі

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі