Пиріг "Бюджетник" пісний шоколадний

Пропоную вашій увазі пісний шоколадний пиріг "Бюджетник". Чому так називається? Та тому що пиріг супер економний, без яєць, вершкового масла і кіслого молока. А в підсумку виходить відмінний результат! Цей пісний пиріг нагадує дитячі покупні бісквіти, дуже ніжний і повітряний. А ще це відмінний привід побалувати себе і своїх близьких в піст! Тертий пиріг теж смачний, спробуйте.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 1.5 скл.
  • Ванілін - 0.5 ч. л.
  • Розпушувач тіста (або 1 ч.л. соди) - 2 ч. л.
  • Сіль - 0.25 год. л.
  • Какао-порошок - 3 ст. л.
  • Цукор - 1 скл.
  • Сік лимонний (можна замінити яблучним або винним оцтом) - 1 ч. л.
  • Олія - ​​5 ст. л.
  • Вода (кип'ячена-холодна) - 1 скл.

глазур

  • Какао-порошок - 2 ст. л.
  • Вода (кип'ячена-гаряча) - 4 ст. л.
  • Олія - ​​0.5 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.

Час приготування: 30 хвилин

Відразу включаємо духовку на 180 градусів розігріватися. У ємність додаємо всі сухі інгредієнти для тіста: борошно, цукор, ванілін, сіль, какао, розпушувач. Розмішати.
Тепер додаємо рідкі інгредієнти: сік лимона, олія рослинна, вода. Добре все розмішуємо. Тісто виходить трохи густіше ніж на оладки. Виливаємо тісто в форму і ставимо випікатися при 180 градусів на 30-40 хвилин, все залежить від потужності вашої духовки.
Поки випікається пиріг робимо глазур. У гарячу воду додаємо цукор і розмішуємо до його розчинення. Додаємо олію і какао і ставимо на середній вогонь помішувати. Кип'ятити глазур не треба! Знімаємо з плити при появі першої ряби. Тоді глазур вийде блискуча.
УВАГА! Охолоджуємо готовий бісквіт і глазур і тільки тоді поливаємо пиріг глазур'ю.
Пісний шоколадний пиріг "Бюджетник" в розрізі. Смачного!

Коментарі

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі