У вас ще напевно залишился гарбуз! Якщо немає, беріть будь-яке фруктове пюре. Будемо пекти пишний і простий гарбузовий пиріг. До слова сказати, гарбуз абсолютно не відчувається. Дуже легко, 10 хвилин і тісто готове, причому без вершкового масла. Неймовірно багатий смак у такого, здавалося б, простого пирога-кексу. Оксамитова структура, трохи волога.
Інгредієнти
- Пюре фруктове (у мене гарбузове) - 250 г
- Цукор тростинний - 250 г
- Яйце куряче - 3 шт
- Олія - 240 г
- Борошно пшеничне - 230 г
- Розпушувач тіста - 1,5 ч. л.
- Сода - 0,5 ч. л.
- Кориця (не обов'язково) - 2 ч. л.
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 8
З'єднайте пюре, цукор тростинний, жовтки і будь-яку рослинну олію. Не лякайтеся, що масла так багато, в готовому виробі воно не відчувається. Пюре можна використовувати готове з дитячого харчування. Збийте масу до однорідного стану.
Додайте улюблені спеції, соду, розпушувач і борошно. Збийте білки до м'яких піків і введіть в тісто в кілька прийомів, перемішуючи зверху вниз.
Тісто виходить досить пишне. Перелийте його в форму. Якщо форма не силіконова, потрібно прокласти пергаментом. Випікайте при 170 градусах до сухої шпажки. У мене пропікся за 50 хвилин.
Пишний і простий гарбузовий пиріг готовий. Смачного!
Коментарі
Смачнл
Додати новий коментар