Пиріг зі смородиною нашвидкоруч

Швидкий, простий і неймовірно смачний пиріг нашвидкоруч. За останній місяць готувала його раз 15! В оригінальному рецепті використовуються сливи, я робила з різними ягодами, найбільше мені і моїм домочадцям сподобався варіант з чорною смородиною. Обов'язково спробуйте цей пиріг зі смородини. Впевнена, він стане одним з улюблених! Продукти вказані для форми 22 см.

Інгредієнти

  • Масло вершкове (можна замінити маргарином) - 120 г
  • Цукор - 220 г
  • Яйце куряче (невелике) - 2 шт
  • Борошно пшеничне / Борошно (я брала 60 г звичайного і 120 г цільнозернового) - 180 г
  • Розпушувач тіста - 2 ч. л.
  • Молоко - 240 г
  • Смородина чорна - 150 г
У мисці змішати добре розм'якшене вершкове масло з цукром, збити міксером пару хвилин і додати яйця кімнатної температури, знову збити.
Додати борошно з розпушувачем, знову добре все перемішати
Додати тепле молоко, його може знадобитися менше, додавайте поступово, перемішуючи, тісто не повинно бути сильно рідким, на фото видно, яка повинна бути консистенція.
Зробити "французьку сорочку", тобто змастити форму маслом, зверху присипати борошном, для цього пирога я використовую роз'ємну форму, якщо її немає, вниз форми покласти пергамент, змащений маслом і присипаний борошном
Додати ягоди, перемішати, викласти у форму і випікати при температурі 180 близько 40 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці.
Пиріг зі смородини готовий. Пиріг дійсно смачний! Ніяк не виходить зробити фото в розрізі, не встигаю, з'їдають швидко.

Коментарі

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі