Пиріг за рецептом Ольги

Доброго времени суток! Ось побачила рецепт цибулевого пирога на одному чудовому каналі, і так захотілося його спробувати. Тепер поділюся з вами цим рецептом. Мої домашні були в повному захваті. Дітки, які цибулю ні в якому вигляді не їдять, їли за обидві щоки. Приготуйте також пісний пиріг, це смачно.

Час приготування: 40 хвилин

Інгредієнти

  • Маргарин - 200 г
  • Борошно пшеничне - 300 г
  • Сметана (20%) - 6 ст. л.
  • Сода гашена оцтом (оцет 9%) - 1 ч. л.
  • Сирок плавлений - 4 шт
  • Цибуля ріпчаста (середніх або 4 великих цибулин) - 6 шт
  • сіль
  • Перець чорний
  • Горіх мускатний - 1/2 ч. л.
  • Зелень (у мене звичайна з пачки)
  • Яйце куряче - 4 шт
Маргарин перетерти з борошном на крупній тертці. Додати сметану і гашену в оцті соду, і зовсім трохи солі. Замісити липке тісто, покласти його в поліетиленовий пакет і залишити в холодильнику на ніч.

Вранці починаємо готувати начинку, цибулю нарізаємо тоненькими півкільцями, обсмажуємо її на розігрітій сковороді в соняшниковій олії. Обсмажуємо це не зовсім правильно, цибуля повинна бути м'якою, але не засмаженою.

Поки у нас смажиться цибуля, плавлені сирки відчистити від фольги і натерти на крупній тертці.

Готову цибулю перекладаємо в більшу чашку і додаємо туди натертий сир, сіль, перець, мускатний горіх і зелень (у мене звичайна зелень з пачки). Дати суміші охолонути.

Розбити 4 яйця і збовтати до однорідного кольору. У остигнулу суміш цибулі і сиру додаємо яйця і перемішуємо все.

Тісто дістати з холодильника і поділити на три частини. 2/3 тіста це підстава пирога, розкачати і укласти в форму. Далі викласти начинку. Розкачати шматочок тіста що залишився і накрити їм підставу пирога з начинкою. Акуратно загорнути краї пирога і в розігріту до 170 градусів піч на 25-30 хвилин!

Обов'язково дочекайтеся повного остигання пирога! Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі