Банановий пиріг з посипкою

Банановий пиріг на молоці має щільну структуру, яка ідеально поєднується з хрусткою посипкою.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 3

Інгредієнти

тісто

  • Банан - 2 шт
  • Цукор коричневий - 70 г
  • Коньяк - 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне - 120
  • Розпушувач тіста - 1,5 ч. л.
  • Сіль
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Молоко - 60 мл
  • Ванілін

посипка

  • Борошно пшеничне - 100 г
  • Цукор - 50 г
  • Масло вершкове (або маргарин) - 70 г
  • Кориця
Банани очистити, укласти в форму для випічки, наколоти в декількох місцях виделкою, полити коньяком (1 ст. л) і посипати коричневим цукром. Запекти в розігрітій духовці при 180 град. хвилин 7-10.
Дати бананам охолонути, а потім розім'яти виделкою.
Яйце збити з цукром, додати молоко, коньяк 1ст. л, ванілін, цукор і сіль, ретельно перемішати. Потім додати до одержаної маси бананове пюре.
В останню чергу ввести розпушувач, борошно, все перемішати.
Вилити тісто у форму для випічки.
Приготувати посипання, змішавши борошно, цукор, корицю, маргарин або масло вершкове до крихти. Посипати отриманою крихтою пиріг.
Запекти при 180 град. до готовності.
Банановий пиріг з посипкою готовий. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі