Балканський пиріг "Дізмана"

Пропоную приготувати пиріг на молоці з сиром і зеленню Дізмана. Це популярний в балканських країнах пиріг. У начинці я використовувала сир Фета зі шпинатом і петрушкою. Начинка може бути будь-якою. Пиріг зі шпинатом і сиром виходить пишним, ніжним і повітряним. Можна спекти Дізману без начинки, використовувати для сніданків з маслом, джемом. Тертий пиріг смачний, спробуйте.

Інгредієнти

тісто

  • Дріжджі (свіжі пресовані) - 10 г
  • Молоко (тепле) - 75 мл
  • Вода (тепла) - 75 мл
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно (70г для дріжджів + 200тесто + 2с.л на підпис) - 270 г
  • Олія - ​​2 ст. л.
  • Білок яєчний - 1 шт
  • Сіль (щіпка)

начинка

  • Фета - 140 г
  • Шпинат (або будь-яка зелень) - 1 ст. л.
  • Петрушка - 2 гілочки
  • Перець чорний (щіпка)
  • Жовток яєчний - 1 шт

заливка

  • Яйце куряче - 1 шт
  • Сіль (щіпка)
  • Кефір - 2 ст. л.
  • Олія (без запаху) - 1 ст. л.
  • Молоко - 2 ст. л.
У миску розкришити дріжджі, всипати цукор, влити молоко з водою, додати 70г борошна.
Перемішати. Залишити на 10хв., щоб дріжджі почали працювати. Додати яєчний білок, олію.
Перемішати. Додати просіяне борошно, сіль. Борошно додавати частинами. Спочатку заміс робити ложкою, коли тісто починає формуватися, продовжити замішувати руками. Замісити дуже м'яке пластичне тісто. Дуже важливо не перекласти борошно, тісто не повинно бути крутим. Може знадобитися трохи менше борошна.
У миску влити декілька крапель олії. Змастити їм тісто.
Миску закрити кришкою або рушником. Поставити в тепле місце на 30-40хв. для підйому.
Для начинки, я взяла шпинат з заморозки. Дати стекти рідини при розморожуванні. Розкришити сир, додати шпинат, жовток. Якщо немає шпинату, можна використовувати кінзу.
Перемішати. Додати чорний перець, подрібнену петрушку. Перемішати. Не солити.
Тісто, що підійшло злегка обмяти на пріпиленний борошном дошці. Розділити на невеликі шматочки однакового розміру, приблизно по 60г. У мене вийшло 8шт. Сформувати кульки.
Кожну кульку тіста розплющити в коло (або розкачати качалкою), викласти начинку. Краї тіста підняти над начинкою, зібрати в вузлик і добре скріпити, сформувати кульку. Форму для випічки змастити олією. Можна використовувати роз'ємну форму, дно застелити пекарської папером. Викласти заготовки в форму.
Приготуємо заливку для пирога. Змішати яйце, кефір, олію і молоко. Злегка присолити. Збовтати виделкою. Залити заготовки.
Випікати без вистоювання, в розігрітій духовки від 180-190С 30 -40мін. до золотистої скоринки (стежте за своєю духовкою).
Наш готовий пиріг з сиром і зеленню дістати з форми і перекласти на решітку. Дізмана дуже смачна в теплому вигляді. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі