Пиріг "Сонечко" морквяний

І знову я з морквяної випічкою - морквяний пиріг "Сонечко". І знову з дуже смачною, ще й в пісному варіанті! У цьому пирозі морква не відчувається. Він відрізняється насиченим пряним ароматом, який підніме настрій в похмурий день. Готується він просто і швидко, і вражає свій вологою текстурою! Приготуйте цей пісний пиріг, це смачно.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне / Борошно - 2 скл.
  • Сода - 1 ч. л.
  • Сіль - 1 пуч.
  • Розпушувач тіста - 1/2 ч. л.
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Імбир - 1/3 ч. л.
  • Цукор - 1/2 скл.
  • Цукор тростинний - 1/2 скл.
  • Олія (нерафінована) - 1/3 скл.
  • Яблуко - 1 шт
  • Морква (натерта) - 1 скл.
  • Оцет (яблучний) - 1 ч. л.
  • Аніс - 1 ч. л.
  • Вода - 1/2 скл.
Яблуко очистити від шкірки і серцевини, додати трохи води і запекти в мікрохвильовій печі при 700 Вт 3 хвилини. Дати охолонути і пюрировать.
Змішати сухі інгредієнти: борошно, сіль звичайний і тростинний цукор, соду, розпушувач і спеції (корицю, аніс і імбир).
Очистити і натерти моркву. Нам знадобиться 1 стакан натертої моркви. Я використовувала одну очень велику моркву.
Додати моркву до сухих інгредієнтів.
Змішати олію, яблучне пюре і оцет, перемішати і додати до сухих інгредієнтів. Потроху додати воду. Мені знадобилося півсклянки. Тісто має бути середньої густини. Не занадто круте, але і не рідке.
Перелити тісто у форму (діаметром 22 см). Випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин. Дати охолонути. За бажанням можна присипати цукровою пудрою. Морквяний пиріг "Сонечко" готовий. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі