Абрикосовий пиріг з безе

Цей пиріг з абрикосами я пекла ще влітку, на день народження чоловіка, 14 липня. Пекла вдома, а їли ми його на дачі. Тому і фотографії так відрізняються. Цілий пиріг сфотографований вдома, а розрізаний вже на дачі на телефон. Так що, вибачайте. Пиріг з абрикосами був смачний, імениннику сподобався. Влітку розміщувати рецепти не було часу, а зараз підчищаю архів. Спробуйте тертий пиріг, він смачний.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне - 250 г
  • Масло вершкове (заморожене) - 125 г
  • Жовток яєчний - 4 шт
  • Сіль

начинка

  • Білок яєчний (охолоджені) - 4 шт
  • Цукор
  • Абрикос - 500 г
  • Горіхи (рубані, найкраще мигдаль) - 50 г
Підготувати продукти.
Вершкове масло натерти на крупній тертці, пересипаючи борошном, або просто розтерти руками в однорідну крихту. Жовтки розтерти з сіллю, додати борошняну суміш.
Швидко замісити тісто. Якщо тісто не буде збиратися в грудку, додати 2-3 ст. л. холодної води. Розім'яти тісто в корж.
Загорнути в харчову плівку, покласти в холодильник хвилин на 45. Тим часом абрикоси звільнити від кісточок, нарізати тонкими пластинками - часточками.
Білки збити в міцну піну, поступово, по 1 ст. л., додаючи цукор.
Деко або форму застелити папером для випічки. Тісто розкачати в пласт товщиною 4-5 мм, перекласти у форму і оформити високий бортик. Зверху на тісто викласти абрикоси, розрівняти, посипати рубаним мигдалем.
Білкову масу викласти поверх пирога, розрівняти, виделкою намалювати хвилястий візерунок.
Випікати пиріг з абрикосами при температурі 180 * С близько 45 хвилин. Щоб безе не підгорало, як тільки воно підрум'яниться, треба накрити пиріг фольгою.
Як перекладається слово "абрикос"? Абрикос був вивезений Олександром Македонським з Вірменії і поширився в багатьох країнах Європи і Азії під назвою "вірменське яблуко", або інакше "абрикос". Не будемо говорити про корисні властивості абрикоса, про вітаміни і мікроелементи що містяться в ньому. Легше сказати про те, що він не лікує і чого в ньому немає. Страшно корисний фрукт! Приємного чаювання!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі